Klíma vásárlás előtt is érdemes tájékozódni a folyamat menetéről, de ha már a birtokunkban van a készülék, akkor mindenképpen fontos tudni, hogy egyaránt felelősséggel tartozunk a saját, és a környezetünk egészsége iránt is. Tehát a klíma tisztítás egy rendkívül lényeges, legalább félévente elvégzendő feladat minden tulajdonos számára.

Klíma tisztítás
Max Vakhtbovych fotója a Pexels oldaláról.

A klíma tisztítás folyamata rendkívül egyszerű, és nem is túl időigényes. Éppen ezért nélkülözhetetlen legalább a szezon előtt, illetve után elvégeztetni ezt a feladatot egy szakemberrel. A légkondicionáló használata során az áramló levegőből rengeteg por rakódik le otthonunkban, ami egy kicsit páradúsabb környezetben akár a penész kialakulását is előidézheti. Közismert tény, hogy sajnos a penész meglehetősen káros hatást gyakorol az egészségünkre, és akár komolyabb légúti megbetegedésekhez is vezethet, ha nem vesszük elég komolyan a kialakult helyzetet. A legelterjedtebb, ilyen úton terjedő baktérium a legionella , amely igen súlyos megbetegedést is előidézhet.

A légkondicionáló berendezés egységei közül a beltériben találhatóak azok különleges szűrők, amik felelősek a por nagy részének visszatartásáért. Ezek nagyfogúan segítenek abban is, hogy a légúti megbetegedéseket előidéző szennyeződéseket ne engedjék be a légtérbe. A nem elég gyakran karbantartott klíma esetén csökkenhet a légáramlás, továbbá maga a berendezés kihordhatja a felgyülemlett port. Ebből adódóan ezeket a szűrőket érdemes legalább félévente tisztítani, amennyiben szeretnék megkímélni a gépet a jelentősebb terheléstől. Evvel elkerülhető továbbá a magasabb fogyasztás, és a berendezés élettartamának jelentős csökkenése is.

Alaposabb klíma tisztítás

A folyamat során kiemelten fontos megtisztítani, lefertőtleníteni a hűtőbordákat is, hiszen a hőcserefolyamat itt megy végbe. Evvel biztosítható a jobb szellőzés, és az egészséges, üzemszerű működés is. Van egy másik, szintén kényes terület is: a kondenzvíz tálcája. Ebben a környezetben el tudnak szaporodni a legkülönfélébb baktériumok, illetve akár a gombák is. A professzionális klíma tisztítás alkalmával egy speciális, külön erre a célra kifejlesztett, környezetkímélő vegyszert használunk.

Klíma tisztítás csomag ajánlatunk

Csak hűtés, vagy csak fűtés esetén: 20,000,-/ 2 év, amely évenkénti egyszeri, szezon előtti* karbantartást tartalmaz.
Amennyiben Ön a készülékével fűt is: 40,000,-/ 2 év és ez a csomag évi kétszeri, szezon előtti* karbantartást foglal magába.
Így még kedvezményesebb klíma tisztítás, melyre mi garanciát is vállalunk!

* A szezont megelőző időszakok:
– nyáron: feb. 01. – ápr. 15.
– télen: szept. 01. – okt. 15.