Mindenkinek fontos, hogy a nyári nagy hőségben ne hagyja pácban a klímaberendezése. A klíma feltöltés nem vesz sok időt igénybe, és nem is körülményes, de mindenképpen javasolt szakembert megbízni a feladat elvégzésével, hiszen így nem veszik el a garancia.

A klíma feltöltés, és a karbantartás jelentőssége
Klíma feltöltés
Kép: FreePik

Túlnyomó többségben a gyártók csak akkor biztosítják számunkra a maradéktalan garanciaidőt, ha az installált klíma szakszerűen van karbantartva. Ez a folyamat egy alapos takarítással, majd fertőtlenítéssel veszi kezdetét.

A legtöbb „szaki” ezek után már készen is van, holott rendkívül fontos minden esetben letesztelni a komplett rendszer üzemszerű funkcionálását.

Ilyenkor jön képbe a klíma feltöltés, amennyiben kevésnek bizonyul a gáz a klíma készülékben. Lényeges szempont az is, hogy az eszközben megtalálható gáz tömörsége elégséges szinten van-e, vagy sem. Mindezeken felül ajánlatos ilyenkor leellenőrizni a teljes rendszert, hogy észlelhető-e valahol szivárgás – ez ugyanis nagyban befolyásolja a légkondicionáló berendezés helyes működését.

A klímaberendezések kapcsán sokat számít az adott hűtőközeg mennyisége – amennyiben ez elegendő, abban az esetben az eszközünk üzemszerűen fog működni. Előfordulhat azonban, hogy készülékünkben nem található elegendő a gázból, és evvel a klíma hatásfoka jelentős mértékben rosszabbodik. Ilyekor klíma kompresszora is sokkal jobban leterhelődik az átlagosnál. Az ilyen körülmények borzalmasan le tudják csökkenteni az amúgy drága klíma berendezés élettartamát. Az sem elhanyagolható szempont, hogy eszközünk sokkal több áramot fog igényelni, vagyis már koránt sem lesz olyan gazdaságos. Ezekért annyira fontos, hogy klímáját rendszeresen ellenőriztesse!

Nem találja elég hűvösnek a klímája által kibocsátott levegőt?

Ez ilyen esetek többségében az adott hűtőközeg mennyiségével, illetve annak minőségével szokott probléma felmerülni. Ilyenkor segíthet a klíma feltöltés.

Otthoni eszközökkel ne kísérelje meg feltölteni a légkondicionálóját!

Rengeteg videó, és leírás lelhető fel az interneten, ellenben ezek többsége hiányos, és maga a folyamat sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ilyen esetekben sokkal jobban megéri, ha szakembert bízunk meg a légkondink feltöltésével. Egyrészt a garancia végett, másrészt pedig otthoni eszközökkel a folyamat nem megoldható, harmadrészt pedig jelentős sérülést okozhatunk a klímánkban.

Vállalkozásunk örömmel elvégzi Önnek a klíma gázzal történő újbóli feltöltését, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk Önnek!